The Killer

The Killer

«The Killer» er David Finchers spennende innblikk i verdenen av en hardkokt leiemorder som finner seg selv fanget i et spill av forræderi, selvrefleksjon og flukt. Michael Fassbender briljerer i hovedrollen som den filosoferende leiemorderen, i en film som effektivt balanserer intens spenning med dype tankevekkende øyeblikk.

Michael Fassbender spiller hovedrollen i filmen The Killer av David Fincher.

Informasjon om The Killer

Regissør: David Fincher
Hovedrolle: Michael Fassbender
Sjanger: Mysterium & Thriller, Action, Eventyr, Krim
Originalspråk: Engelsk
Utgivelsesår: 2023
Varighet: 1t 58m
Distributør: Netflix
Produksjonsselskaper: Archaia Entertainment, Paramount Pictures, Boom! Studios, Plan B Entertainment, Panic Pictures (II)
Lyd: Dolby Atmos, Dolby Digital

Handling i The Killer:
Etter et mislykket attentatforsøk begir vår protagonistleiemorder seg ut på en global jakt, både etter de som vil ha ham død og etter svar fra sin egen turbulente sjel. Fra de lyssky bakgatene i Paris, via hans skjulested i Den Dominikanske Republikk, til New Yorks labyrintaktige gater, prøver han desperat å overliste sine fiender.

Skuespill:
Michael Fassbender gir en bemerkelsesverdig prestasjon som den navnløse leiemorderen. Hans skildring av en kompleks karakter som stadig utfordres av sin egen moral, gir filmen en dybde og intensitet som er uovertruffen.

Produksjon og teknikk:
Fincher, kjent for sin presise filmstil, tar oss med inn i leiemorderens verden med skarpe visuelle bilder og en urokkelig atmosfære av fare. Lydsporet, i Dolby Atmos og Dolby Digital, sikrer at seeren blir fullstendig nedsenket i filmens verden.

Temaer og symbolikk:
Utover det åpenbare temaet om forræderi og overlevelse, dykker «The Killer» inn i de dypere aspektene ved ensomhet, identitet og den evige kampen mellom det gode og det onde innenfor oss alle.

Konklusjon:
Med «The Killer» demonstrerer David Fincher nok en gang hvorfor han er en av de mest anerkjente regissørene i vår tid. Med en sterk hovedrolleinnsats av Fassbender og en intens, tankevekkende handling, er denne filmen et must for alle som elsker psykologiske thrillere.

Terningkast:
5/6

Filmport.no