Amandusfestivalen

– et mekka for unge filmskapere

Når og hvor?

Amandusfestivalen – som er den fremste arenaen for unge filminteresserte – åpner sine dører fra 20. til 22. mars 2024 på idylliske Lillehammer. Denne festivalen er skreddersydd for deg mellom 13 og 20 år som brenner for film; enten du er en aspirerende filmskaper, en ivrig filmseer, eller rett og slett nysgjerrig på filmkunsten.

Amandusfestivalen er en filmfestival for unge, norske filmskapere!

Hva kan du forvente?

Sentrum for festivalens hovedprogram er kinoen i Lillehammer, hvor deltakere vil bli nedsenket i et rikt utvalg av aktiviteter. Fra faglige verksteder designet for å finpusse dine filmskapende ferdigheter, til engasjerende seminarer om film- og mediebransjens hete temaer – det er noe for enhver smak. Og selvsagt, det vil være rikelig med muligheter til å se flotte filmer!

Vil du nettverke? Amandusfestivalen gir deg sjansen til å møte anerkjente profesjonelle i bransjen og utveksle erfaringer, tips og råd.

Ikke mulig å komme?

Ikke i Lillehammer? Ingen problem! For de som ikke kan være på Lillehammer fysisk, tilbyr festivalen Amandus ONLINE, slik at du kan få en smak av festivalen uansett hvor du er.

Ekstra for eldre studenter og filmskapere

Og for de som er litt eldre, i alderen 20 til 26 år, introduserer man Amandus Blikkfang – et dedikert program som sørger for at ingen filmskaper blir utelatt.

Bli med på Amandusfestivalen og opplev lidenskapen, kunnskapen, og kreativiteten i hjertet av Norges ungdomsfilmverden!

Hva skjer på Amandusfestivalen?

Ungdommens filmer i fokus Kjernen av Amandusfestivalens program er filmene skapt av ungdom. Hvert år flommer vi over av innsendte bidrag, og mange av disse får stoltheten av å bli vist under festivalen. Og hva er vel bedre enn å også få anledning til å møte de talentfulle filmskaperne bak verkene?

Amandusprisen Høydepunktet kommer på torsdag, da vi presenterer Amandusprisen og kårer vinnerne av de ulike konkurransene.

Filmverksteder Dykk ned i de mange filmverkstedene vi tilbyr. Her får deltakerne muligheten til å lære av erfarne instruktører, og verkstedene er designet for å komplementere det du allerede lærer, enten det er på skole, gjennom filmkurs, studier eller annet. Merk at verkstedene varierer i lengde, og noen har spesielle påmeldingskrav, så hold et øye med det.

Møt profesjonelle filmskapere Festivalen blir en plattform for inspirerende møter med erfarne filmskapere. Disse dyrebare øyeblikkene, enten det er med regissører, manusforfattere eller kameramenn, gir innsikt i deres kreative prosesser.

Seminarer og debatter For de mer teoretisk interesserte, tilbyr festivalen seminarer og debatter, fra alt om filmbransjens innside til dypere filmanalyse. Vi vil også ha spesielle arrangementer i forbindelse med vårt Amandus YTRING-prosjekt.

Det handler om film Hjertet av festivalen er filmvisningene. Fra unge filmskaperes verk til langfilmer som gir en dypere kontekst til programmet, er det ingen mangel på inspirerende filmer å dykke ned i.

Deltagelse på Amandusfestivalen Selv om festivalen fysisk er i Lillehammer, tiltrekker den seg deltakere fra hele Norge. Og hvis du ikke kan være der fysisk, frykt ikke. Amandus Online sørger for at ingen går glipp av handlingen. For mer informasjon om billetter og priser, kan du sjekke ut festivalsidene!