Filmveksthuset

Tvibit

Filmport er et nettsamfunn og nettverk for unge filminteresserte i Norge.

Filmveksthuset Tvibit er et kompetanse- og ressurssenter for ungdomsfilm i Nord-Norge. Her kan du få hjelp til idéutvikling, manus, produksjon og til å få økonomisk støtte til prosjektet ditt.

Les mer

Les mer

Nyhetsfeed

Innholdsfilter
Vis alle

Christian K. Norvalls kortfilm Øvelseskjøring er ikke uten svakheter. Den er konseptuelt «fiks», med en slags rape revenge-narrativ som bobler under overflaten, men resultatet lever ikke opp til ideens potensiale. Manuskriptet virker forhastet, uten virkelig sterke øyeblikk; tematikken blir ikke diskutert på en utfordrende måte. Men selve filmskapingen, det filmiske språket, bærer bud om et betydelig talent.

Aarhus Independent Pixels har nå åpnet for påmelding! AIP er en ny Nordisk kortfilm - og fotofestival. Festivalen ligger midt i Aarhus, Danmark og har som formål å promotere independent filmskapere og fotografer mellom 17-28 år fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

I morgen kveld er det nok en gang duket for Grønnskjerm på Parkteateret i Oslo. Denne gangen i form av en jubileumsvisning grunnet 5 år med Grønnskjerm. Her kan du lese intervjuer med regissørene som viser film denne gangen.

I år vil Filmport, i samarbeid med filmmagasinet Montages.no, plukke ut tre filmer hver måned som vi mener at fortjener oppmerksomhet. Av disse velger vi en vinner, og i august ble det Einar Langholen-Schulstad fortjente ekstra spalteplass for sin adaptasjon av Asbjørnsen og Moes folkeeventyr Store Per og Vesle Per. Vi har tatt en prat med den lovende filmskaperen.