Reisebrev: Ung produsent på Cannes - Del 1

Jeg heter Elisa Fernanda Pirir, er fra Tromsø og drømmer om å bli filmprodusent. Jeg går for tiden produsentlinje ved Den Norske Filmskolen og er på Cannes sammen med Ape&Bjørn for å lære mer om produsentlivet, co-produksjon og internasjonalt finansiering. Her vil jeg dele litt av min opplevelse på Cannes 2015.

Hundrevis av folk går rundt gater, mange løper, går frem og tilbake under den varme Cannes sola. Det er festival. En av verdens største og mest prestisjefull filmfestivaler, så for alle filmelskere og unge filmskapere er det en drøm å være her. Det er utrolig varmt, det er masse folk overalt, få skjønner at du ikke kan fransk selv om du prøver å forklare på alle mulige språk at du ikke forstår hva de sier, det er masse film og folk fra hele verden som har reist langt vekk til å komme hit. Jeg er solbrent og har gått så mye at jeg nesten ikke kan kjenne føttene.

Det har vært utrolig hektisk i det siste, men jeg har lært utrolig mye. Fra møte til møte har jeg lært mye mer enn det jeg forventet om internasjonal finansiering og fremtiden som unge produsent  i den store internasjonale markedet. Har dessverre fått sett veldig få filmer, bare én, men har blitt kjent med mange spennende produsenter fra hele verden som har lært meg  og inspirert meg masse.

Hvor burde jeg starte? I regi av Den Danske Filmskolen fikk jeg muligheten til å høre en samtale om fremtiden som unge produsent på den internasjonalt marked av  produsentene Juan  Gordan og Bertrand Faivre. De delte sine erfaringer med oss og ga oss tips på hvor vi burde starte når vi kommer ut i den store verden.  Jeg fikk også muligheten til å bli kjent med unge produsenter fra mange forskjellige land i Europa og dele erfaringer, hva slags type filmer vi har lyst å lage i fremtiden og  co-produksjonsmuligheter i våre land.

Jeg ble kjent med unge produsenter fra Poland, Tjekkisk Republikk, Danmark, Venezuela og Spania. Utrolig inspirerende å tenke på at snart er det vår turn til å samarbeide og begynne å jobbe internasjonalt.

Senere den dagen så deltok jeg på en co-produksjonsmiddag. Der fikk jeg muligheten til å hilse på flere skandinaviske filmskapere, norske filmarbeidere og internasjonale fond, og ikke minst feire at Norge har film i konkurranse programmet i år! Dette er veldig stort, særlig med tanken på at dette har vært en veldig stort co-produksjonssamarbeid mellom flere land.

Det her er en liten oppsummering av hva jeg har gjort de første festivaldagene. Gleder meg til å fortelle mer om denne reisen!

LES DEL 2 HER!