Sceneskrivingsverksted

Ønsker du nyttige verktøy som kan hjelpe deg i skriveprosessen? Mediefabrikken og Viken filmsenter arrangerer et todagers verksted i sceneskriving for filmskapere med tilknytning til Viken-regionen. Verkstedet holdes av Tone Johnsen og Anniken Fjesme.

Ved hjelp av øvelser, samtaler og eksempler vil kursholderne gå gjennom hvordan man kan skrive scener som reflekterer manusforfatterens tema og fortellerstemme, samt hvordan dramaturgi og karakterer fungerer i sceneskriving. De vil også se på nyttige verktøy for sceneskriving, som å jobbe bevisst med karaktertrekk, dialog, vendepunkter og handling. Det vil tas utgangspunkt i deltakernes egne prosjekter.

Kurset er for manusforfattere og regissører opp til 30 år som har laget en eller flere kortfilmer eller har spillefilmprosjekter under utvikling.

Verkstedet holdes 14-15. desember. 09.00-16.00 begge dager. Verkstedet holdes i Mediefabrikkens lokaler i Filmparken på Jar.

Hvordan søke?

·      Fortell kort om egen bakgrunn og motivasjon for å delta. Legg også ved ca. en halv sides synopsis av prosjektet du jobber med, samt inntil 7 sider fra materialet du ønsker å jobbe med (enten scener fra manus eller step outline).

·      Søkerne må bo i eller ha tilknytning til et av de fire Viken-fylkene: Akershus, Østfold, Vestfold eller Buskerud
·      Søknaden sendes til: marte@mediefabrikken.com innen onsdag 7. desember.

Om kursholderne:

Tone Johnsen har jobbet som manuskonsulent ved NFI i 7 år. Hun driver nå med manusveiledning og holder kurs i eget firma Johnsen Leser. Tone er utdannet filmprodusent ved Den Norske Filmskolen.

Anniken Fjesme jobber som veileder på Mediefabrikken, og som manuskonsulent for EU. Anniken har sin filmutdannelse fra NYU, men har også studert spillefilmutvikling ved Binger Film Lab i Amsterdam.

Kurset arrangeres i samarbeid med Viken filmsenter.