Programmet for Årsvisningen er klart!

Vi er stolte over å presentere programmet for Årsvisningen 2016. Filmene kan du se på Filmens hus i Oslo fra kl. 14.00 til kl. 18.00 lørdag 27. august. Filmene som vises er støttet av Mediefabrikken og Viken Ung-fondet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Billetter kan hentes ut på Filmens hus. Kommer du? Meld deg på Årsvisningen 2016 i vårt Facebook-arrangement.

I kortfilmprogrammene finner du tre dokumentarfilmer, fire musikkvideoer og åtte korte fiksjonsfilmer. Les mer om filmene som vises her:Ámæli
23 min

Færøyene, der gamle tradisjoner møter nåtida og en ny generasjonen vokser frem. I århundrer har grindadrap format kulturen – formet sanden – der flere hundre hvaler blir fanget, og der havet blir farget rødt av blod. I Ámæli møter vi tre mennesker for å se på hvordan tradisjonen og samfunnet har endret seg på den isolerte øya.

Regi: Gudmund Sand og Haakon Sand, foto: Haakon Sand, lyd: Gudmund Sand, klipp: Gudmund og Haakon Sand, musikk: Ave 
Boys
7 min

Boys tar for seg en dag i sommerferien til noen ungdommer på Færøyene. Trimma mopeder, henging på bensinstasjonen – og arbeid på den lokale gravplassen.

Regi og foto: Sunniva Sundby, produsent: Julia Í Kálvalíð, klipp: Selina Håkansson og Sunniva Sundby, lyd: Nils Viken 
Daugther of Guang Nan
15 min

Ti år gamle Xanxuan bor i fjellandsbyen Guang Nan, i Guangxi, Kina.
Hun er en del av den tradisjonsrike minoritetsgruppen Kam. Yanxuans oppvekst formes av forfedrenes tradisjoner og tøffe levekår.

Regi: Michael Mellemløkken Renjo, produsent: Cai BinbinDet siste lyset
4 min

Viktor og bamse får ikke sove. Sammen må de finne ut hvordan de kan stenge lydene ute, uten å bli tatt av det som lurer seg der inne.

Regi og manus: Rebecca Engen Isaksen, produksjonsleder: Solveig Nuin Stephens, foto: Jonas Rand Haukeland, lys: Leander Håvik, klipp: Marius Myrmel, lyddesigner: Svein Ketil Bjøntegård, skuespillere: Magnus Gjørtz Hodne, Sunniva Lind Høverstad og Lars Peter Østrem.