FilmLab Norge: Deltagerne

Deltagerne til den første runden av talentprogrammet er klare. FilmLab Norge mottok 41 søknader til første runde av programmet. Blant disse ble det utarbeidet en shortlist med de ti beste prosjektene i søknadsbunken. Nå er det endelige utvalget klart. Fire spillefilmprosjekter og team skal gjennom fem utviklingslaboratorier jobbe videre med prosjektene, samt produsere en kortfilm basert på prosjektet de søkte seg inn med.

Her er de fire teamene og prosjektene.

SLEM
16-årige EBBA har droppa ut av skolen og begynt å jobbe i Oslo havn. En natt på jobb finner hun MIHAI, en vakker, men skadet, bulgarsk mann som har fått hukommelsestap. Ebba fascineres av han og tar han med seg hjem. Hun bestemmer seg for å utnytte situasjonen og lyver til han om at de er kjærester. Ebba forfører Mihai og forholdet deres vokser, men snart begynner minnene hans å komme tilbake. Hvor langt er hun villig til å gå i løgnen? Og kan hun egentlig stole på Mihai?

SYDEN er en coming-of-age historie om Astrid, en usikker og skamfull 14-åring, som vegrer seg for å komme ut av skallet sitt og bli avslørt som en taper. På ferie i et land der ingen kjenner henne, får hun endelig mulighet til å bli det hun alltid har drømt om å være - nemlig populær. Hun skaper seg et alter-ego i form av den tøffe og selvsikre Celina, og våger for første gang i livet å slippe seg fullstendig løs. Men til hvilken pris?
SPESIALJEGERNE
Etter beinharde opptak, blir Charlotte og Sandra, to konkurrerende kvinnelige soldater, tatt opp i den eksklusive spesialstyrken i forsvaret. Ildprøven kommer når de blir sendt ut på oppdrag for å etterforske forsvinningen av etterretningssoldaten Samina Bashir, som ble sendt til Midtøsten for å samle informasjon om ekstremistisk rekruttering.