Westerdals ACT: Film og TV

Her får du møte Sabrina Khan Norstrøm. Hun er tredsjeårsstudent ved Westerdals ACT, og forteller litt om seg selv og hvordan det er å studere der.

Om StudentenJeg har alltid hatt interesse for film, men interessen har vært litt sær. Jeg har alltid vært opptatt av detaljer i filmer og å finne feil som gjør at historien ikke henger på greip. Jeg slet en lang periode etter videregående med å finne rett studie, og etter 5 år hørte jeg om muligheten for å studere film og TV produksjon. Jeg leste litt om det og bestemte meg med det samme. Søkte på både Noroff, NISS og Westerdals og takket nei til de andre skolene da jeg fikk tilbud fra Westerdals fordi jeg hadde hørt så mye bra om skolen. Jeg hørte blant annet at det var skolen med best rykte i bransjen, og at det ville være lettere å få jobb etter endt utdanning. Etter at jeg begynte på Westerdals har jeg laget informasjonsfilm for Oslo Kommune, sketsjer og musikkvideoer for humornieu.no, og assistert på større filmproduksjoner for Mer Film AS.


Om Utdanningen


Det er et praktisk studie, noe som er mye av grunnen til at jeg trives så godt. I begynnelsen av et nytt emne får vi relevant teori til å starte med, før vi får en praktisk oppgave vi må løse hvor vi tar i bruk teorien vi lærte i forkant. Learning by doing. Til slutt må vi levere en skriftlig oppgave hvor vi drøfter og reflekterer over prosessen vi har vært igjennom, som gjør at vi må tenke over hva vi faktisk har lært i perioden.Livet på WesterdalsWesterdals er en veldig sosial skole. Vi har fellesfag med alle linjene alle årene, så vi knytter tette bånd gjennom samarbeid med studenter fra de andre linjene. Dette gjør at jeg blir kjent med studenter som ikke er fra mitt studie, som igjen gjør det enklere for oss å samarbeide på prosjekter utenom skolen. It’s all about networking. Skolen arrangerer fester hver måned, så man trenger ikke vente lenge på muligheten til å prøve seg på den kjekke gutten på tekstlinja.

Og det som kanskje er aller best med Westerdals er klasserombasertlæring. Vi er ca 30 studenter per klasse, så det var som å begynne på VGS igjen. Man blir ordentlig kjent med alle klassekamerater og lærer i detalj hvor de er sterke og svake, hvem man jobber godt og dårlig med, etc.

Hvordan kommer man inn?

For å komme inn på Westerdals måtte jeg sende inn opptaksprøver på minnepenn i posten. Det var ca 10 oppgaver å velge mellom, og jeg kunne velge mellom å skrive, lage en historie med kun lyd, eller en filmsnutt på max 2 min. Jeg skrev en tekst om hva som inspirerer meg, og dramatiserte en vits (som var oppgaven). Jeg var innom skolen på «åpen dag» og fikk tips fra studenter som sa at det var viktig å tenke utenfor boksen og ikke la oppgaven hemme kreativiteten min. Dette gjorde at jeg turte å dra den langt, og vitsen jeg dramatiserte var en grovis. Normalt ville jeg tenkt at det ville vært helt upassende i en skolesøknad, men i og med at jeg kom inn viser det at på Westerdals er alt lov.


Livet etter WesterdalsJeg har allerede fått jobb på en kommende spillefilm som castingkoordinator og syns casting er en veldig kul jobb. Det som er så fint med Westerdals er at jeg går ut herfra som en potet. Jeg kan jobbe som regissør, produsent, klipper, dramaturg, manusforfatter, lydmann, kameramann, innspillingsleder, osv osv. Jeg har satt meg noen mål for karrieren min, men finner stadig nye jo mer jeg lærer. Alt jeg vet med sikkerhet er at jeg gleder meg til å komme ut i bransjen og vise fram alt jeg har lært!