Noroff: Foto/Lys

Her kan du bli kjent med Espen Saur, som går 2.året på Foto/Lys ved NOROFF i Oslo.

Om Studenten
Min interesse for film kom vel da jeg begynte på medier og kommunikasjon på videregående om jeg ikke husker helt feil. Jeg følte meg ganske kul da jeg løp rundt i kantinen med et reportasjekamera i hånden og lagde revy-edits. De siste årene har jeg egentlig bare innsett hvor utrolig mye du kan få til med et kamera og litt kreativitet.

Om Utdanningen
Første og andre semester på Noroff gir deg muligheten til å prøve ut de ulike fagfunksjonene du finner på et filmsett. Du kan være fotograf på en fiksjonsfilm, klippe en musikkvideo og kanskje regissere en dokumentarfilm. I tillegg til produksjonene har de workshops og forelesninger med lærer og innleide vikarer fra bransjen. Før tredje og fjerde semester begynner søker du deg inn på en fagfunksjon som du ønsker å fordype deg mer i og jobber aktivt som dette gjennom hele året.

Livet på Noroff
Jeg vil beskrive studielivet på Noroff som veldig sosialt faktisk. Å det til tross for at ”film-folka” ofte blir kalt outsiders siden de ikke har klasserom i Torggata. Alle vet at de kreative geniene sitter på Elvebakken.

Hvordan kommer man inn?
For å komme inn på Noroff må du ha generell studiekompetanse vil jeg tro, i tillegg til en viss interesse for filmproduksjon.

Livet etter Noroff
Etter Noroff blir det forhåpentligvis et år i Cape Town for å fullføre bachelor-studiet, det ville vært ganske kult å kunne kombinere skole med reise. Mange av studentene som går ut fra Noroff velger å ta et tredjeår i Australia eller Sør-Afrika.