Grønnskjerm Intervju: Thore Lindhardt Garberg

Førstkommende onsdag er det igjen Grønnskjerm på Parkteateret i Oslo. Thore Lindhardt Garberg viser filmen "Sosiologiske betraktninger på ring 3". Les et kort intervju.

Navn: Thore Lindhardt Garberg
Film: Sosiologiske betraktninger på ring 3
Alder: 28
Hvor er du fra: Trondheim

Fortell litt om deg selv

Jeg er utdannet fra Nordland Kunst- og Filmfagskole, og er i ferd med å ferdiggjøre en bachelor i film- og medievitenskap. Har jobbet innenfor en del forskjellige sjangrer, som f.eks. sketcher, musikkvideoer, eksperimentell-film og dokumentar.Hva motiverer deg som filmskaper? 
Bortsett fra å jobbe med talentfulle folk som jeg er på bølgelengde med, er det å se om ideen jeg har i hodet klarer å ta reisen opp til lerretet uten at den rakner på veien, og hvis den gjør det, at folk forhåpentligvis kan gjenkjenne noe av seg selv i det.

Kan du fortelle litt om ideene og tankene bak denne filmen?
Filmen er et slags stjålent øyeblikk som dokumenterer et norsk kultur-crash og en litt spesiell gruppedynamikk drevet av alkohol og politiske uenigheter.

Hvordan var prosessen med å få laget denne filmen?
Filmen falt mer eller mindre rett ned i fanget på meg. Jeg drev og filmet kjøresekvenser til en teaterproduksjon på den tiden, og satte derfor kamera opp i frontruten på bilene jeg satt på i. Heldigvis hadde det en brukbar intern mikrofon som fanget opp samtalen.

Har du noen fremtidsplaner som filmskaper?
Ja jeg har noen jern i ilden. Jeg jobber med film til en eksperimentell teaterproduksjon ved siden av at jeg ferdigstiller en tragikomisk kortfilm som jeg har skrevet og regissert med samarbeidspartneren min Johannes Holstad Tønder. Det er en film om det som vokser fram i mørket, det være seg en baby eller en real fyllekule.

Hva synes du om grønnskjerm som visningsarena?
Jeg føler den norske filmbransjen kan være veldig fragmentert, derfor er det bra med initiativer som Grønnskjerm som gjør det mulig å å se hva folk driver på med. Det er også verdifullt med konstruktiv kritikk noe man sjeldent får hvis man viser filmer på tradisjonelle filmfestivaler.

Filmen ser du onsdag 20. april på Parkteateret i Oslo. Dørene åpner 19.30!