Grønnskjerm Intervju: Luise Nes

Onsdag 20. april er det nok en gang duket for Grønnskjerm på Parkteateret i Oslo. Luise Nes viser filmen "La stå!"

Navn: Luise Nes

Film: La stå!

Alder: 24 år

Hvor er du fra: Oslo/Bærum

Fortell litt om deg selv
Etter noen år hvor jeg ønsket å bli skuespiller, kom jeg på ideen om å lage en samfunnskritisk- dokumentar. Den ble selvfølgelig aldri noe av, men på veien dit møtte jeg mange inspirerende filmskapere som gjorde at jeg ville fortsette å lage film.

Hva motiverer deg som filmskaper?
Glede, og at det krever så mye av meg som menneske! Jeg er oppriktig interessert i andre mennesker og deres historie, og alle de ulike prosessene ved å lage en film.

Kan du fortelle litt om ideene og tankene bak denne filmen?
Lå stå! er faktisk basert på en sann hendelse, så inspirasjonen til handlingen, miljøet og karakterene har direkte grunnlag i virkeligheten.

Vi ønsket først og fremst å lage en underholdende film, og jeg var superstressa for å lage en kortfilm på nesten 14 minutter. Så mye av tankeprosessen gikk på hvordan å holde publikums engasjement oppe. Men likevel uten å lage en for stor historie…

Hvordan var prosessen med å få laget denne filmen?
Hovedkarakteren har flere utagerende karaktertrekk, så vi arbeidet med hvordan hun kunne bli et helt menneske, og ikke bare en karikatur. Jeg ønsket en dokumentarisk stil, så mye av prosessen handlet om hvordan å få den visuelle stilen og spillestilen til å fungere sammen. Denne filmen har vært en læringsprosess hvor vi føler at vi har lykkes med noe, og ikke lykkes med andre ting.

Har du noen fremtidsplaner som filmskaper?

Ja! Nå til sommeren er jeg ferdig på Niss/Westerdals Oslo Act, og jeg gleder meg til å fortsette å utforske, feile og lære noe av det. Og forhåpentligvis lykkes da..

Hva synes du om grønnskjerm som visningsarena?
Det er fantastisk å få muligheten til å vise filmen sin, selv om den ikke er ”perfekt”, og kunne få drøfte den med profesjonelle filmskapere og et nytt publikum.

Filmen ser du onsdag 20. april på Parkteateret i Oslo. Dørene åpner 19.30!