Folkehøgskoler

En rekke norske folkehøgskoler tilbyr også filmutdanning. Her kan du se og lese litt om de ulike mulighetene.

Danvik Folkehøgskole (Drammen)Danvik Folkehøgskole ligger i hjertet av Drammen, tett på filmbransjen i Østlandsområdet. På filmlinjen tilbys tett oppfølging og evalueringer med profesjonelle filmarbeidere. Undervisningen er praktisk relatert, med fokus på historiefortelling og teamarbeid, i produksjon av korte fiksjonsfilmer.

Holtekilen Folkehøgskole (Oslo)På denne linja får du en grundig inn- føring i det å lage film, ta bilder og publisere for et et stort publikum. Du får sjansen til å finne din egen fortellerstemme og utvikle ditt formidlingstalent gjennom praktisk arbeid.

Solborg Folkehøgskole (Stavanger)På filmlinja handler det om å engasjere, skape stemninger, vekke følelser, begeistre, være kreativ og leke med idéer. Det handler også om teamwork, deadline og å holde fokus. Gjennom filmprosjekter, flerkameraproduksjoner og TV-studio vil du få muligheten til å uttrykke deg kreativt. Vi gir deg virkemidlene og du leker med uttrykket.

Sikringssal Folkehøyskole (Sandefjord)På filmproduksjonslinja har du mulighet til å jobbe med det du vil; kortfilm, musikkvideo, dokumentar, reklame, nyheter, komiske innslag med mere. Du får bruke mye tid på egne idéer, fra den spede begynnelse til ferdig produkt.

Follo (Vestby)Film er kanskje den mest effektive måten å fortelle en historie på. Her på Filmlinjen lærer du praktisk og inngående om de viktigste prosessene i filmskaping. I løpet av skoleåret får du praktisk hjelp av profesjonelle filmarbeidere til å lage din film – ikke bare snakke om det. Som elev blir du en del av et crew som skaper ekte live action fiksjonsfilm, animasjon, musikkfilm og reklamefilm sammen! I løpet av et år hos oss får alle elevene prøve seg foran, rundt og bak kameraet.

Skjeberg FolkehøyskoleDet å skape en film er en spennende prosess. En ide skal utvikles fra manus til ferdig film, og jobbingen som regissør, filmfotograf, lyd- og lystekniker blir en del av skolehverdagen. Det kan også hende at du liker deg foran kamera som skuespiller. Vi legger stor vekt på at du i løpet av året skal bli kjent med alle delene av en filmproduksjon.

Agder Folkehøgskole (Søgne) Lev ut filmdrømmen din og få tid til å realisere filmideene dine. Her møter du andre filmfreaks i et kreativt miljø, og får et godt grunnlag for videre studier innen film- og mediefag.

Nordmøre Folkehøgskule (Surnadal)Dette er året hvor du kan ta et dypdykk inn i filmens fantastiske verden. Vi skal lære om alle aspektene innen kreativ filmproduksjon, og bruke den kunnskapen til å lage produkter vi kan være stolte av.  Vi avslutter året med en studietur til verdens filmhovedstad Hollywood - Los Angeles.

Bakketun Folkehøgskole (Verdal)Capture: Peru er en linje som kombinerer film og reiseliv. Capture betyr «fangst» eller «å fange». Vi skal i gjennom året lære å fange øyeblikk ved hjelp av film. Vi skal lage og oppsøke øyeblikk. Ved å lære om dramaturgi, teknikk og klipping vil vi kunne formidle dette øyeblikket til andre.

Sunnmøre Folkehøgskule (Ulsteinvik)Den eine dagen står du i laussnøen på Strandafjellet Skisenter og flyg ei drone. Då får omgrepet fugleperspektiv eit nytt innhald. Ein annan dag låner du dykkerutstyr og hoppar i havet med ein av landets beste undervassfotografar. Over deg leikar surfarane seg. Under deg symjar fiskestimar i glasklart vatn. Vel heime fortset prosessen frå opptak til redigering og ferdig film.

Voss Folkehøgskule (Voss)Vi jobbar oss gjennom dei tre fasane i filmproduksjon: forarbeid, gjennomføring og etterarbeid. Etter eit år på filmlinja kan du gjennomføre dine eigne prosjekt frå idé til ferdig produkt.

Lundheim Folkehøgskole (Moi)Du trykker på play. Og det er din historie som ruller over skjermen. På Film & TV-linja lærer du nettopp det - å fortelle historier gjennom film. Du skriver manus, du regisserer filmen, du velger ut og setter sammen scener og du legger musikken som underbygger hele filmen. Film & TV er en praktisk linje. Vi lærer ved å gjøre.

Buskerud Folkehøgskole (Fiskum)Film er et fagfelt med uendelige muligheter! Som elev på Filmkunst & Animasjon skal du jobbe med film som kunstform, som leketøy – og som uttrykksmiddel for ditt indre kråkeslott. Du skal jobbe med kortfilm og installasjonsfilm, film som tegneserie, film i kinomørket og film ute i verden, moderne film, musikkfilm og novellefilm. Og film slik den kommer til uttrykk gjennom deg.

Er det noen utdanninger vi mangler, send oss en melding her!