Studere film i Norge

Ønsker du å studere film, men vet ikke helt hvor du skal begynne å lete? Her finner du en oversikt over norske skoler som tilbyr filmutdanning.
Den norske filmskolen er lokalisert på Lillehammer, og er norges nasjonale filmutdanning. Skolen tilbyr et treårig løp, hvor du kan utdanne deg innen sju forskjellige fagfunksjoner: manus, regi, produsent, foto, lyd, klipp og produksjonsdesign.

Skolen tilbyr nå også en kunstfaglig master innen film, fjernsyn og nye medier.

TV-Fag v/Høgskolen i LillehammerBachelor i dokumentar (Foto og Regi)

Høgskolen i Lillehammer tilbyr et treårig bachelorforløp i dokumentarfilmproduksjon. I tillegg tilbyr avdeligen for TV-fag bachelorgrader innen flerkameraproduksjon, produksjons- og prosjektledelse, lyd og filmmusikkkomposisjon.

Westerdals ACTWesterdals ACT ligger i Oslo, og tilbyr et bachelorforløp i Film og Tv. I løpet av utdanningsperioden spesialiserer du deg innen for enten manus, regi, produsent, klipp, foto, film og tv-lyd eller som film og tv-kreatør.

Nordland Kunst og FilmfagskoleNordland Kunst og Filmfagskole er lokalisert i Lofoten, og tilbyr en toårig fagutdanning innen kunst og film. Mange bruker denne utdannelsen til å få seg en god og stødig kompetanse til å søke høyere utdanning, for eksempel ved Den Norske Filmskolen.

Høgskolen i Volda
Høgskolen i Volda tilbyr blant annet utdanninger innen Dokumentar, Journalistikk og Animasjon. Studiet er praktisk-teoretisk og spenner seg ut over seks semester.

Norges Kreative HøyskoleNKH tilbyr en toårig filmutdanning i Trondheim, Oslo og Bergen, med mulighet for bachelorgrad i utlandet.

Universitetet i Bergen