Filmverksted presenterer "All den Jazzen" og Desember workshops

Elise Dybvig er den nyeste filmskaperen som går igjennom Filmkrafts talentutviklings program Filmverksted. Filmen hennes, All den Jazzen har avsluttet innspilling og er nå i postproduksjon.

Ideen til All den Jazzen startet for Elise om høsten 2015. Det begynte med et bilde bilde av to unge kvinner som går ned en gate en mørk kveld. Ut ifra et bilde og ifra en stemning utviklet hun en historie som senere ble tatt med på Amandus Talent manusworkshop i Lillehammer. Sammen med andre unge filmskapere fra hele landet, ble manuset utviklet under mentor ledelse av Jakob Rørvik (“Ingenting tar Noensinne slutt”, “My Friend Kills Time”).

 

Det videreutviklede manuset ble tatt inn i Filmkrafts Talentprogram, Filmverksted for produksjon. De siste årene har Filmkraft Talentutvikling oversett to slike produksjoner i året. Første filmen ut i 2016 var “Gråblå skyer” av Fridtjov Smith-Garsen Tvedten. Filmen ble nylig vist under Kort festivalen i Sandnes.

 

Neste fase i å realisere All den Jazzen var å videreutvikle manuset forberede utvikle visuelle og film tekniske aspektene av historiefortellingen. Stian Kristiansen overtok som mentor for regissør Elise Dybvik. Sammen gikk de igjennom manus nok en gang, og grundig analyserte valgene og mulighetene for å fortelle historien på best mulig måte. Det er spesielt viktig i å lage en film at man er kritisk til sitt eget verk og har evnen til å jobbe med materialet for å få frem det som er det beste for historien, og hvordan den best fortelles. Planlegging og omhu må gå med på valg av vinkler, kamerabevegelser og lyssetting.

 

Selve produksjonen av All den Jazzen ble håndtert av Thomas Aske-Berg av UFoh film (Vampyr Vidar) på oppsyn av Filmkraft Talentutvikling. Crew og cast var en blanding av nye talenter og mer erfarne aktører, med tidligere filmtalent deltager Kaisa Dahl på foto, Jan Erik Hagevold fra blant annet Sister Hell og Autumn Harvest på lyd ok Sham Jaff (Quality Time) på sminke.