Talentevent under KORT 2016 festivalen

I helgen var det igjen Kort festival i Sandnes. Vi i Filmkraft talentutvikling hadde flere aktiviteter i anledning festivalen.


Først ut var den årlige 24timers Film konkurransen. Lørdag før festivalen var  7 team samlet på L54 i Sandnes hvor de ble utfordret til å skrive, filme, redigere, lydlegge og levere en 3 minutters film innen 24 timer. I år måtte også alle filmene på en eller annen måte involvere ordet "kort".

Filmene ble så vist under KORT festivalen hvor vinneren ble kåret og premiert.

I år var det Emma Aasland som vant med filmen "Kort Lykke."

Manus Workshopen er også en årlig tradisjon for Filmkraft Talentutvikling. I tre dager har en gruppe på 8 unge forfattere og regissører jobbet med Jakob Rørvik og Rolf Kristian Larsen for å utvikle sine ideer. Ideene ble så pitchet under et eget arrangement på KORT hvor deltakerne pitchet ideene sine for en jury bestående av Filmkrafts Talentutviklere og Hallvard Fagerland fra kulturavdelingen i Sandnes Kommune.

Vinneren av pitchen vil få filmen sin produsert via Filmkraft Talentutvikling. I år var det prosjektet “Bølle” av Fredrik Holmen Lillegraven som gikk av med seieren. Fjorårets vinner, “Gråblå skyer” av Fridtjov Smith-Gahrsen var å se blant årets program under selve festivalen.

by
Jon Garcia de Presno